Dr. Işık Akgöl
1965 yılında Kayseri’de doğdu. 1997 de Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Zorunlu hizmetinin ilk kısmını Rize’de yaptı. Yine Erciyes Üniversitesi’nden 1993 te Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanlığı’nı aldı. Zorunlu hizmetinin kalan kısmını Trabzon Kemik Hastanesi’nde tamamladı ve 1994 te PTR Center’ı kurdu.
Genel bir fizik tedavi merkezi olarak çalışmaya başlayan merkezde, yıllar içinde daha çok sevdiği ve daha başarılı olduğu ortopedik ve sportif rehabilitasyon üzerinde yoğunlaştı. Giderek çalışmalarını omuz hastalıklarının tedavisi ve rehabilitasyonu konusunda derinleştirdi.
2002 yılında ABD’de University of Pittsburgh, Sports Medicine Center’da ziyaretçi asistan olarak bulundu. Spor Yaralanmaları, omuz ve diz rehabilitasyonu ile ilgili deneyimini artırdı.
2007 de Yeditepe Üniversitesi Hipnoz 1. ve 2. basamak eğitimlerini aldı.
2008 de hastalarının tedavisinde kullanmak üzere Balance Body University’den mat 1-2+ reformer 1-2 pilates eğitimi aldı. Halen sertifikalı pilates eğitmenidir.
2008 de Omuz-Dirsek-Diz-Ayak Bileği adlı editörlüğünü Berker, Canbulat ve Demirhan’ın yaptığı sporcu rehabilitasyonu konulu kitabın omuz, diz ve spora dönüş bölümlerinde yazar olarak çalıştı. Adı geçen kitap 2009 yılında Nobel Kitabevi’nden yayınlandı.
2008 de önce Omuz Dirsek Artroskopi Derneği’nin davetlisi olarak 19 Mayıs Üniversitesi’nde “Omuz Rehabilitasyonu”hakkında davetli olarak konuştu. Ardından XI. Türk Spor Yaralanmaları ve Artroskopi Kongresi’nde “Veteran Sporcu Rehabilitasyonu” konusunda yine davetli konuşmacı olarak konuşma yaptı.”
Mayıs 2010 da mesleki ve kişisel deneyimlerinden ilham alarak Serotonin adlı bir kişisel gelişim akademisi kurdu.
Halen 15 yıl önce kurmuş olduğu PTR Center’da ağırlıklı olarak ortopedik rehabilitasyon konusunda çalışmalarını sürdürmektedir.
İlgi alanları:
-
Omuz hastalıkları ve rehabilitasyonu
-
Patellofemoral eklem hastalıkları ve tedavisi
-
Bel ağrısında sakroiliak eklemin rolü
-
Fibromiyaljili hastaya çoklu destek ve yaklaşım
-
Pilates ve pliyometrik egzersizlerin tedavide kullanımı
-
Spora dönüş olarak özetlenebilir.
2003-2004 yıllarında hayalini kurduğu “Grand Slam Oynayacak Bir Türk Tenisçisi” projesini hayata geçirdi. Bu projede arkadaşı Emin Aydın ile birlikte çalışarak İpek Şenoğlu’nun iki yıl süreyle “gönüllü” menejerliğini yaptı. Ardından 2004-2005 döneminde Veteran Tenisçiler Birliği Yönetim Kurulunda görev aldı.
Özel hayatında ilgi alanları tenis, tango ve fotoğraftır.
Yabancı dil: İngilizce